عنوان کامل پایان نامه کارشناسی ارشد : تأثیر مجالس مذهبی مطلوب در حفظ و تداوم حیات دینی جامعه از دیدگاه قرآن و روایات
تکه ای از متن پایان نامه :
در مقاله ششم کتاب رسانه و هویت ایرانیبه تبیین « تأثیر مناسک و مراسم دینی در تقویت هویت دینی و ملی» با بهره گیری از نظریههای کارکردگرایی ساختاری دورکیم و… پرداختهاند.
12- « تأثیر هیئتهای مذهبی شهر تهران در فرآیند پیروزی انقلاب اسلامی» /(غفاری هشجین زاهد،مرشدی زاد علی، خدادادی هانیه)
این مقاله با بهره گیری از روش پژوهش کیفی و مطالعات تاریخی و اسنادی، تأثیر و کارکردهای مختلف هیئتهای مذهبی تهران را در روند شکلگیری و پیروزی انقلاب اسلامی بررسی کرده می باشد.
13- آسیبشناسی مجالس عزاداری/ (رضا بابایی)
در این مقاله، با پرداختن به واقعه عاشورا و مجالس عزاداری، به طور مختصر، آسیبهای وارده در این مجالس طرح و توضیح داده شدهاند.
14- خطابهها در مراسم عزاداری/ (رضا اسماعیلی، مرتضی پدریان)
در این مقاله، پس از طرح فلسفه و اهداف برگزاری مجالس عزاداری، به تبیین اهداف برگزاری مجالس از نظر امام خمینی(ره) پرداخته شده می باشد.
1-1-7- فرضیات تحقیق
1- بر اساس آیات و روایات، مجالس مذهبی مانند مجالس ذکر اهل بیت(علیهم السلام)یکی از ابزارهای مهم تربیتی می باشد که با فراهم آوردن زمینه انتقال مفاهیم از نسلی به نسل دیگر، حیات دینی جامعه را تداوم میبخشد.
2- مجالس مذهبی، اگر براساس آنچه در آیات و روایات به آنها تأکید شده می باشد، برگزار شوند، دارای ویژگیها و مولفههایی هستند که میتوان آنها را در قالب کارکردهایی همچون کارکرد عبادی، سیاسی، تربیتی، اجتماعی، فرهنگی و روانشناختی، اظهار نمود، که میتواند منجر به بازگشت به اسلام ناب و حفظ و تداوم حیات دینی در جامعه شوند.